Kehonhuolto

Kehonhallinta ja kehonhuolto


Pilates

Voimaa ja kestävyyttä, vahvuutta ja notkeutta samaan aikaan. Josef Pilates on luonut menetelmän, jolla erityisesti keskivartalo vahvistuu, ryhti kohenee ja keho tasapainottuu. Pilates-tunnilla huolletaan keho päästä varpaisiin, myös nivelten ja selkärangan liikkuvuus paranee. 

Liikkeitä tehdään seisten, istuen ja konttausasennossa. Rauhalliset, hengityksen tahdissa tehtävät liikkeet kohdistuvat juuri oikeaan kohtaan, kun ohjaaja avustaa pienryhmässä jokaista yksilöllisesti. 

Tunnin kesto on 60 min, tunti sopii hyvin myös seniori-ikäisille, kaikkiin liikkeisiin löytyy vaihtoehtoisia harjoituksia. 


Spiraalistabilaatio SPS

Spiraalistabilaatio on tsekkiläinen liiketerapia menetelmä, joka perustuu lihasketjujen harjoittamiseen, ryhdin parantumiseen ja keskivartalon syvien lihasten vahvistumiseen. Tavoitteena on kehon optimaalinen käyttö jokapäiväisessä liikkumisessa. 

Menetelmä on todettu tehokkaaksi selkäkipujen ennaltaehkäisyssä ja hoidossa, sekä lihasepätasapainon korjaamisessa. Kevyet sps-kuminauhojen avulla tehtävät liikkeet aktivoivat keskivartaloa, vähentävät välilevyjen painetta ja ehkäisevät liiallisen istumisen aiheuttamia haittoja. Spiraalistabilaatio sopii esim. kuntoilijoille, aktiiviurheilijoille, päätetyöntekijöille, selkäpotilaille, muusikoille ja raskaana oleville. 

Harjoitukset tehdään pystyasenossa ja polvinseisonnassa, joista edetään yhden jalan harjoituksiin. Kaikki liikkeet on mahdollista tehdä myös istuen. Tunti sisältää kehoa pidentäviä, avaavia ja vahvistavia liikkeitä, sekä tasapainoa parantavia harjoituksia. Pienryhmässä ohjaaja avustaa jokaista yksilöllisesti.

Tunnin kesto on 45 min.


Laitepilates

Keskivartalo vahvistuu tehokkaasti pilateslaitteilla, joiden jousivastuksia vastaan tehdään työ ja palauttaessa jarrutetaan, eli lihakset sekä pidentyvät että vahvistuvat. Laitteet haastavat kehoa, mutta tarvittaessa myös ohjaavat liikeratoja, mikä tekee harjoittelusta miellyttävää. Yksilöllinen ohjaus ja kehon mahdollisten rajoitteiden huomiointi onnistuu laiteharjoittelussa hyvin, kun tunnilla on 2-4 osallistujaa samaan aikaan, ja ohjaaja ohjaa jokaista käsin. Pilateslaiteharjoittelua käytetään myös kuntoutukseen ja kehon puolierojen tasapainottamiseen.

Pilatesnavetalla on käytössä Reformer, Torni, Wunda chair sekä Spine corrector. Tunnin kesto on 60 min.


Kasvopilates

Kasvopilates rentouttaa, nostaa kasvojen ilmettä ja vapauttaa pään alueen kipuja. Esimerkiksi purentaongelmat, päänsärky, hartiakivut ja väsyneet silmät ovat vaivoja, joihin kasvopilateksella voidaan vaikuttaa. Kasvot ovat hyvin hermotettu alue kehossa, ja vastaavat treeniin nopeasti. Pään alueelta vaikutus leviää myös koko kehoon. Tunnilla venytetään, nostetaan ja jumpataan kasvojen ja koko ylävartalon lihaksia sekä tehdään trigger-pisteiden painalluksia. 

Tunnin kesto on 45-60 min, saatavana teemakursseina ja tilauksesta.

Ryhmille myös Hehkuva ilta, johon sisältyy Kasvopilateksen lisäksi iloista rentouttavaa yhdessäoloa, sekä hehkuviini tai glögi.  


Kehonhuolto

Kehon säännöllinen huolto rentouttaa ja palauttaa kuormituksesta, se myös ennaltaehkäisee rasitusvaivoja ja loukkaantumisia. Tunnilla lämmitellään kevyesti, aktivoidaan syviä lihaksia ja venytetään pinnallisia lihaksia. Apuvälineinä käytetään erilaisia palloja, rullia ja kuminauhoja. Kehonhuoltotunnilla huomioidaan koko keho päästä varpaisiin.

Tunnin pituus on 60 min.


Jalkaterätreeni kursseina ja tilauksesta

Jalkaterä on kuin keho pienoiskoossa. Jalkaterän kymmeniä pieniä lihaksia vahvistamalla ja venyttämällä voidaan ennaltaehkäistä ja hoitaa jalkaterän ongelmia, kuten vasaravarpaita, vaivasenluuta sekä kantakalvontulehdusta. Jalkaterän kunnon vaikutus heijastuu nilkka-, polvi- ja lonkkaniveliin- ja aina selkään asti. Jalkaterän toimiessa hyvin koko kehon lihasketjut aktivoituvat jokaisella askelella ja nostavat ryhdin.

Tunnin pituus on 45-90 min, sisältää sovittaessa luento-osuuden. 


Lisätty ostoskoriin